Tüm ülkelerde yerel yönetimler ve ilgili devlet kuruluşları kentsel alt yapı eksikliklerini ve çevreyi koruma amaçlı yatırımlarını tamamlamak için büyük bir çaba içindedir.
Bu çalışmalar arasında birinci önceliği kuşkusuz sağlıklı su temini ve dağıtımı almakta, ikinci olarak da sağlıklı bir çevre için atıksu ve yağmursuyu toplanması, arıtılması ve boşaltımı ile katı atıkların toplanması, depolanması ve bertarafı gelmektedir. Sadece teknik açıdan en uygun ve en ekonomik çözümlerin üretilmesi değil, aynı zamanda sürdürülebilir, çevreye duyarlı ve işletilmesi ülke koşullarına uygun alt yapı tesislerinin araştırılması ve projelendirilmesi de ROTASU PROJE'nin üzerinde hassasiyetle çalıştığı konulardır.
Su Temini ve Dağıtımı
Su, yaşam için vazgeçilemez bir doğal kaynaktır. Dünyamızın %70 i su olmasına rağmen tatlı su kaynakları ancak %2.8 oranındadır. Su kaynakları üzerindeki baskı artan nüfus dolayısı ile sürekli artmakta, aynı zamanda küresel iklim değişikliği de suyun döngüsünü değiştirerek suya zamanında erişimde sıkıntı yaratmaktadır.
Su Arıtma Tesisleri
Temin edilen suyun, uluslararası ve yerel kalite standartlarında kullanım amaçlı dağıtımı için su arıtma tesisleri büyük önem taşımaktadır.
Atıksu ve Yağmursuyu Drenajı
Kentlerde oluşan yağmursularının ve evsel veya endüstriyel atıksuların çevreyi kirletmeden ve insan sağlığına zarar vermeden uzaklaştırılması gerekmektedir.
Atıksu Arıtma Tesisleri
Gün geçtikçe azalan ve kirlenen suyun evsel veya endüstriyel amaçlarla kullanıldıktan sonra arıtılarak tekrardan doğaya kazandırılması büyük önem arz etmektedir. Atıksu toplama sistemleri ile arıtma tesisine aktarılan pis sular uluslararası veya yerel deşarj standartlarına uygun olarak arıtılarak alıcı ortama deşarj edilmelidir.
Katı Atık Yönetimi
Katı atık yönetimi projeleri, doğal kaynakların tüketim oranını azaltmak ve geciktirmek için objektif farklı yöntemlerle zararlı çevresel etkilerin azaltıldığı projelerdir. Katı atık maddelerin toplanması, taşınması, işlenmesi veya bertaraf edilmesine yönelik çalışmaları kapsamaktadır. Genellikle, doğrudan veya dolaylı olarak insan faaliyetleri ile üretilen atık malzemelerin sağlık, çevre, ya da estetik açıdan olumsuz etkileri incelenmektedir.